Skip to main content

Rail Cargo en The Future is Ours lanceren Europees Jaar van de skills voor de spoor sector

Rail Cargo en The Future is Ours hebben het Europees Jaar van de skills geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een beter imago te creëren voor internationaal spoorgoederenvervoer in Europa.

Het Spoorgoederenvervoer draagt significant bij aan schoner en veiliger transport en is een oplossing voor het tegengaan van klimaatverandering. Verschillende innovaties zijn op komst om de sector nog schoner, slimmer, efficiënter te maken. Momenteel draagt de sector bij om de energievoorraad veilig te stellen en zal dat ook in de toekomst blijven doen.

Voor de transitie heeft elke sector mensen nodig, zo ook de railsector. Om die reden heeft Rail Cargo – na het European Year of Rail (2021)-, het European Year of Youth geadopteerd (2022). Lees het eindrapport over het EU Year of Youth hier.

2023 is uitgeroepen tot het European Year of Skills. Tijdens Transport Logistics München in mei zullen we het Europees platform voor jongeren in de railsector officieel starten.

Let’s go from EU Year of Youth to EU Year of Skills! 

Ter gelegenheid van het Europees Jaar van de Skills hebben verschillende Nederlandse ambassades in de EU het belang van het spoorvervoer voor ons continent bepleit, die via hun citaten worden gedeeld – zie onderstaande afbeeldingen

Misschien ook interessant voor jou

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

‘Eyes on the future’ with the Year of Skills (Spoorcongres ’23)

24 - 03 - 2023
The annual Rail Congress (Spoorcongres), themed 'Eyes on the Future,' focused on attracting new talent and young people and developing associated skills in the rail…

Mbo-opleiding Railtechniek officieel van start

13 - 03 - 2023
De spoorsector komt veel technische vakmensen tekort. Om hier wat aan te doen ontwikkelden ProRail, Technical Valley, Railcenter en deelnemende spooraannemers de mbo-opleiding Railtechniek.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply