Skip to main content

Onze partner Voith introduceert een innovatieve oplossing voor digitale automatische koppeling, genaamd CargoFlex. Middels deze digitale automatische koppeling worden goederenwagens, luchtleidingen, data- en stroomleidingen automatisch verbonden en ontkoppeld. Dit vormt de basis voor het verplaatsen van vrachtverkeer naar het spoor. Het draagt ​​bovendien aanzienlijk bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het behalen van doelstellingen van de Europese Green Deal.

Groener vrachtvervoer ontwikkeld

Om aantrekkelijke en concurrerende goederenvervoerdiensten per spoor te bieden, is betrouwbare en tijdige levering essentieel. Het digitale automatische koppelsysteem CargoFlex van Voith biedt hiervoor een solide basis.

CargoFlex versnelt het goederenvervoer per spoor tot een maximum. Voith combineert bewezen mechanische systemen met digitale intelligentie om een compleet en compatibel systeem aan te bieden. Wij zijn ook uw betrouwbare partner gedurende de volledige levensduur, inclusief installatie.

Theorie is niet opgewassen tegen de praktijk

Als systeempartner voor DAC-migratie biedt Voith mechanische systemen, service en digitale add-ons uit één bron. Hun betrouwbare koppelingen zijn bewezen in commerciële activiteiten. Daarnaast hebben ze uitgebreide kennis van goederenwagens en jarenlange ervaring als locomotiefsysteemintegrator. Zij zijn pioniers op het gebied van automatisering en digitale functies.

Om een enorme verschuiving van wegvervoer naar spoorvervoer te realiseren, moeten goederentreinen efficiënter en competitiever worden. Er is een grotere behoefte aan sneller en stipt vervoer van goederen. Voith’s digitale automatische koppelsysteem, de CargoFlex, vormt hiervoor de basis. Het zorgt ervoor dat goederentreinen hun reis snel kunnen beginnen en hun bestemming op tijd kunnen bereiken.

Digitale Revolutie

De toekomst van het goederenvervoer per spoor is digitaal, intelligent en verbonden. Alleen op deze manier kunnen we de beschikbare middelen optimaal benutten en kunnen vrachtvervoerders overleven in de competitieve logistieke markt. Voith biedt al aanzienlijke efficiëntieverhoging in treinvoorbereiding met automatische remtests, automatische belastingsmonitoring en andere digitale oplossingen.

Meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=rQnqjNMuL_Q&list=PLUkxw9HWF629VTvf21Q1OjjLXnQvkWktt&index=13