Politieke bestuurders

Draagvlak vanuit de maatschappij en politiek is belangrijk om als sector verder te kunnen groeien. Bijvoorbeeld om concurrerend te zijn/worden met andere landen of om voldoende capaciteit op het spoor te kunnen bieden voor het bereiken van onze missie. Middels dit platform bieden we inzicht in de nut en noodzaak van spoorgoederenvervoer voor de maatschappij.

Lees meer

Wat kun je van ons verwachten?

Zaken als betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en kosten zijn belangrijke onderwerpen om de juiste inschatting te kunnen maken m.b.t. de maatschappelijke waarde van het spoorgoederenvervoer. Dit initiatief is erop gericht om je transparant, diepgaand en actueel te berichten over de ontwikkelingen m.b.t. deze onderwerpen. Via de informatie en nieuwsberichten op ons platform, onze social-media kanalen, de nieuwsbrief en onze events ben je altijd goed en genuanceerd geïnformeerd over de laatste stand van zaken en onze plannen voor de toekomst. Wil je meer weten over de Nederlandse spoorgoederensector? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om het gesprek met je aan te gaan.

Contact opnemen

Facts & figures

Misschien interessant voor jou

150 jaar goederen over de Zeeuwse lijn!

13 - 09 - 2023
Spoorgoederenvervoer op hvo bio brandstof. Lees het bericht van DB Cargo Nederland als eerste spoorwegonderneming.

Lancering Rail Cargo Game

21 - 08 - 2023
Lancering Rail Cargo Game tijdens het Topsector Logistiek Festival in Rotterdam. Wil je meer weten over de Rail Cargo Game? Neem contact op met Caroline…

TLM: Nieuw initiatief om jongeren naar de spoorsector te trekken

4 - 07 - 2023
John Voppen, Boudewijn Siemons, Annemarie Jorritsma, Koen Overtoom, Paul Dirix, Caroline Koiter lanceren het EU Year of Skills namens Rail Cargo en Rail Freight The…

Coca-Cola's spoorgoederenvervoer netwerk via DB CARGO

15 - 06 - 2023
Coca-Cola's spoorgoederenvervoer netwerk via DB CARGO. Het bedrijf transporteert per spoor om co2 te besparen. Vrachtwagen en goederentrein bieden hierin de perfecte combinatie.

Succesverhaal: Planten en versproducten over het spoor naar Zweden

30 - 05 - 2023
Naar Zweden met de trein. Van Dijk Flora waagde een modal shift, sinds maart dit jaar gaan de eerste planten over het spoor naar Zweden.…

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

Op de hoogte blijven?

Meld ja aan voor de nieuwsbrief.

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.