Sectorleden van het Nederlandse
spoorgoederenvervoer

De kern van onze sector wordt gevormd door de Nederlandse rail- en terminaloperators, havenbedrijven, infrabeheerders, logistieke dienstverleners en verladers. We hebben er allemaal belang bij dat het Nederlandse spoorgoederenvervoer groeit en meer positieve aandacht krijgt. Binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Hier kunnen we aan bijdragen door ons als sector te verenigen en onze boodschap met één stem en vanuit één afzender te verkondigen. Samen maken we de toekomst van het Nederlands spoorgoederenvervoer. The future is ours!

Lees meer

Wat kun je van ons verwachten?

Via de informatie en nieuwsberichten op ons platform, onze social-media kanalen, de nieuwsbrief en onze events houden we jou altijd goed en transparant geïnformeerd over de laatste stand van zaken rondom belangrijke thema’s als duurzaamheid, innovatie, veiligheid, betrouwbaarheid, concurrerend en connectiviteit.

We willen echter ook andere partijen goed informeren die belangrijk zijn voor onze sector. Dat gaat het beste als we onze krachten bundelen en samen werken Daarom nodigen we jou uit om ook ambassadeur te worden en dit initiatief steunen. Je kunt ons op veel verschillende manieren steunen. Van het (mede) organiseren van events, tot het delen van informatie en nieuwsberichten. Maar ook door simpelweg het logo van Rail Freight, The Future is Ours te gebruiken in je eigen marketing en communicatie. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen en andersom? Neem dan contact met ons op. Direct aanmelden als ambassadeur mag natuurlijk ook!

Facts & figures

Misschien interessant voor jou

150 jaar goederen over de Zeeuwse lijn!

13 - 09 - 2023
Spoorgoederenvervoer op hvo bio brandstof. Lees het bericht van DB Cargo Nederland als eerste spoorwegonderneming.

Lancering Rail Cargo Game

21 - 08 - 2023
Lancering Rail Cargo Game tijdens het Topsector Logistiek Festival in Rotterdam. Wil je meer weten over de Rail Cargo Game? Neem contact op met Caroline…

TLM: Nieuw initiatief om jongeren naar de spoorsector te trekken

4 - 07 - 2023
John Voppen, Boudewijn Siemons, Annemarie Jorritsma, Koen Overtoom, Paul Dirix, Caroline Koiter lanceren het EU Year of Skills namens Rail Cargo en Rail Freight The…

Coca-Cola's spoorgoederenvervoer netwerk via DB CARGO

15 - 06 - 2023
Coca-Cola's spoorgoederenvervoer netwerk via DB CARGO. Het bedrijf transporteert per spoor om co2 te besparen. Vrachtwagen en goederentrein bieden hierin de perfecte combinatie.

Succesverhaal: Planten en versproducten over het spoor naar Zweden

30 - 05 - 2023
Naar Zweden met de trein. Van Dijk Flora waagde een modal shift, sinds maart dit jaar gaan de eerste planten over het spoor naar Zweden.…

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

Op de hoogte blijven?

Meld ja aan voor de nieuwsbrief.

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.