Over ons

Wij vertegenwoordigen de Nederlandse spoorgoederensector. Vanuit het cluster communicatie van het Maatregelenpakket Spoorgoederenvervoer adviseren wij de Spoorgoederentafel en zetten wij ons in om het Nederlandse spoorgoederenvervoer beter op de kaart te zetten. Met het initiatief Rail Freight, The Future is Ours verenigen wij ons. Samen werken we aan de realisatie van onze missie die bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Missie

Missie

Het spoor is van alle vervoersmodaliteiten de meest groene vorm van goederenvervoer. Bovendien draagt het spoorgoederenvervoer in belangrijke mate bij aan de ontsluiting van Nederland(se) havens naar het Europese achterland en is de modaliteit een oplossing voor de toenemende congestie op de weg en chauffeurstekorten

Gesteund door de wereldwijde noodzaak van verduurzaming zijn de ambities van de Nederlandse spoorgoederensector groot: binnen 10 jaar willen we 50% meer goederen per spoor vervoeren.  Dat is een complexe opgave en de Nederlandse spoorgoederensector gaat die uitdaging graag aan.

Over de campagne

Met dit initiatief verenigen we de stakeholders van de Nederlandse spoorgoederensector. We communiceren onze toekomstgerichte boodschap met één stem en vanuit één afzender. Op dit platform en met evenementen delen we actueel nieuws en relevante informatie van en voor de sector. We maken onze plannen bekend en zijn transparant over de voortgang, de uitdagingen die we tegenkomen en de oplossingen die we bedacht hebben.

We zoeken verbinding met iedereen die kan helpen om onze doelstellingen te bereiken. Wij nodigen alle sectorleden van harte uit om ambassadeur van deze campagne te worden en zo een steentje bij te dragen. Haak je ook aan? The future is ours!

Wat willen we bereiken met deze campagne?

Dit initiatief richt zich op een drietal doelstellingen ieder met een eigen specifieke doelgroep:

Sectorleden

Versterken van de relatie met sectorleden van het Nederlandse spoorgoederenvervoer. Samen werken we aan het realiseren van onze doelstellingen.

Lees meer

Logistieke dienstverleners en verladers

Versterken van de relatie met logistieke dienstverleners en verladers binnen en buiten Nederland. Wij informeren je over de ontwikkelingen en de mogelijkheden van spoorgoederenvervoer in Nederland.

Lees meer

Politieke bestuurders

Vergroten van het maatschappelijk draagvlak, zowel bij omgeving en omwonenden als bij lokale en landelijke politieke bestuurders. Steun voor spoorgoederenvervoer vanuit de maatschappij is onmisbaar.

Lees meer

Een samenwerking van

Wij danken deze organisaties voor hun actieve deelname en steun om dit initiatief te starten. Wil jij als organisatie dit initiatief ook steunen? Wordt dan ambassadeur en meld je hieronder aan.

Aanmelden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Jaarrapport 2020

Met een daling van vijf procent is de terugval in het spoorgoederenvervoer in 2020 door de coronacrisis beperkt gebleven. Het spoorgoederenvervoer bleef op peil, met name dankzij een sterk terugkerend en zelfs toenemend containervervoer. In een aantal vervoersegmenten is de terugval stevig geweest. Die zijn nog niet volledig hersteld

Word jij ook ambassadeur van Rail Freight, The Future is ours?

Wil je ambassadeur worden of heb je interesse, maar wil je eerst meer informatie over hoe jij de campagne kunt steunen en waarom dat ook goed is voor jouw organisatie? Meld je hieronder aan en we gaan je alles vertellen!

Laatste nieuws

Spoorgoederensector kijkt terug op geslaagde eerste editie van de Nederlandse Raildagen

| EU Year of skills | No Comments
Tijdens de Rail Dagen werd er ook een spannende ‘Rail Cargo Rally’ georganiseerd. Meer dan 100 studenten van diverse hogescholen…
Rail Cargo Awards 2023

Foto’s Rail Cargo Awards

| Spoor, Spoor | No Comments
De inspirerende Locomotive Workshop in Rotterdam vormde het toneel voor de Rail Cargo Awards 2023. Bekijk hier de foto's. Ook…

150 jaar goederen over de Zeeuwse lijn!

| EU Year of skills, Nederlandse sectorleden, Politieke bestuurders | No Comments
Spoorgoederenvervoer op hvo bio brandstof. Lees het bericht van DB Cargo Nederland als eerste spoorwegonderneming.

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.