Over ons

Wij vertegenwoordigen de Nederlandse spoorgoederensector. Vanuit het cluster communicatie van het Maatregelenpakket Spoorgoederenvervoer adviseren wij de Spoorgoederentafel en zetten wij ons in om het Nederlandse spoorgoederenvervoer beter op de kaart te zetten. Met het initiatief Rail Freight, The Future is Ours verenigen wij ons. Samen werken we aan de realisatie van onze missie die bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Missie

Missie

Het spoor is van alle vervoersmodaliteiten de meest groene vorm van goederenvervoer. Bovendien draagt het spoorgoederenvervoer in belangrijke mate bij aan de ontsluiting van Nederland(se) havens naar het Europese achterland en is de modaliteit een oplossing voor de toenemende congestie op de weg en chauffeurstekorten

Gesteund door de wereldwijde noodzaak van verduurzaming zijn de ambities van de Nederlandse spoorgoederensector groot: binnen 10 jaar willen we 50% meer goederen per spoor vervoeren.  Dat is een complexe opgave en de Nederlandse spoorgoederensector gaat die uitdaging graag aan.

Over de campagne

Met dit initiatief verenigen we de stakeholders van de Nederlandse spoorgoederensector. We communiceren onze toekomstgerichte boodschap met één stem en vanuit één afzender. Op dit platform en met evenementen delen we actueel nieuws en relevante informatie van en voor de sector. We maken onze plannen bekend en zijn transparant over de voortgang, de uitdagingen die we tegenkomen en de oplossingen die we bedacht hebben.

We zoeken verbinding met iedereen die kan helpen om onze doelstellingen te bereiken. Wij nodigen alle sectorleden van harte uit om ambassadeur van deze campagne te worden en zo een steentje bij te dragen. Haak je ook aan? The future is ours!

Wat willen we bereiken met deze campagne?

Dit initiatief richt zich op een drietal doelstellingen ieder met een eigen specifieke doelgroep:

Sectorleden

Versterken van de relatie met sectorleden van het Nederlandse spoorgoederenvervoer. Samen werken we aan het realiseren van onze doelstellingen.

Lees meer

Logistieke dienstverleners en verladers

Versterken van de relatie met logistieke dienstverleners en verladers binnen en buiten Nederland. Wij informeren je over de ontwikkelingen en de mogelijkheden van spoorgoederenvervoer in Nederland.

Lees meer

Politieke bestuurders

Vergroten van het maatschappelijk draagvlak, zowel bij omgeving en omwonenden als bij lokale en landelijke politieke bestuurders. Steun voor spoorgoederenvervoer vanuit de maatschappij is onmisbaar.

Lees meer

Een samenwerking van

Wij danken deze organisaties voor hun actieve deelname en steun om dit initiatief te starten. Wil jij als organisatie dit initiatief ook steunen? Wordt dan ambassadeur en meld je hieronder aan.

Aanmelden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Jaarrapport 2020

Met een daling van vijf procent is de terugval in het spoorgoederenvervoer in 2020 door de coronacrisis beperkt gebleven. Het spoorgoederenvervoer bleef op peil, met name dankzij een sterk terugkerend en zelfs toenemend containervervoer. In een aantal vervoersegmenten is de terugval stevig geweest. Die zijn nog niet volledig hersteld

Word jij ook ambassadeur van Rail Freight, The Future is ours?

Wil je ambassadeur worden of heb je interesse, maar wil je eerst meer informatie over hoe jij de campagne kunt steunen en waarom dat ook goed is voor jouw organisatie? Meld je hieronder aan en we gaan je alles vertellen!

Laatste nieuws

Sein op groen voor de Maasvlakte shuttle van Trimodal Europe B.V.

| Logistieke dienstverleners en verladers | No Comments
Sinds eind juli is de Maasvlakte Shuttle van Trimodal Europe operationeel. De trein onderhoudt acht keer per week een dienst…
Rail excursie bij Bertschi tijdens de Wereldhavendagen

Verslag van Wereldhavendagen 2022 – rail excursie i.s.m. Bertschi Rotterdam

| Logistieke dienstverleners en verladers | No Comments
Tijdens de wereldhavendagen hebben we in samenwerking met Bertschi en Prorail een succesvolle excursie georganiseerd waar bezoekers de mogelijkheid hebben…
Rail Cargo bij Port of Moerdijk en Solines staal bedrijf

Showcase – Solines B.V. & Port of Moerdijk

| Logistieke dienstverleners en verladers | No Comments
Solines B.V. kiest al sinds het begin 2000 voor vervoer per spoor, van het Duitse Rurhgebied Noordrijn-Westfalen naar Port of…

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.