Skip to main content

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner 

Rotterdam, 23 maart 2023 – Vanaf deze week bieden Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam ‘direct connections’ van Routescanner aan op hun website. Deze service toont alle beschikbare verbindingen van de havens. Routescanner is de routeplanner voor containers en laat niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame. 

Sinds de lancering in 2021 is Routescanner hard gegroeid aan zowel aanbod- als vraagzijde. “De Port of Antwerp-Bruges heeft besloten zich aan te sluiten bij Routescanner om de evolutie naar één betrouwbare, centrale plaats voor accurate, actuele commerciële vaar- en rijschema’s te versterken”, aldus Erwin Verstraelen, Chief Digital & Innovation officer. Naast de havens van Antwerp-Bruges en Amsterdam, maken ook Port of Rotterdam, DeltaPort Niederrhein, DuisPort, JadeWeserPort en Port of Sohar gebruik van Routescanner op hun websites om verladers en expediteurs inzicht te geven in de meest efficiënte en duurzame routes.

Dagelijks verwerkt Routescanner meer dan 700.000 commerciële vaar- en rijschema’s van deepsea-, binnenvaart-, spoor- en shortsea-operators en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Routescanner heeft inmiddels meer dan 175 aangesloten partners.

Volledige transparantie

Verladers en expediteurs vinden op het platform gemakkelijk zelf de mogelijkheden om containers te verschepen. Maurice Delattre, Area Manager Port of Amsterdam: “We sluiten graag aan bij Routescanner, omdat dit een geweldig platform is dat klanten volledige transparantie biedt over beschikbare intermodale verbindingen (shortsea, binnenvaart, spoor) van en naar de haven van Amsterdam, inclusief CO2-uitstoot op de respectievelijke routes.”

Chantal Gouka, Managing Director Routescanner: “We zijn ontzettend trots dat Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam deze week onze Direct Connections service hebben gelanceerd. Als initiatiefnemer van Routescanner, geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in container transportroutes bijdraagt aan de transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. Dank voor het vertrouwen en let’s rethink supply chains together!”

Lees het volledige persbericht en meer over deze intermodale routeplanner op www.routescanner.com 

Routescanner Port of Antwerp

Misschien ook interessant voor jou

Succesverhaal: Planten en versproducten over het spoor naar Zweden

30 - 05 - 2023
Naar Zweden met de trein. Van Dijk Flora waagde een modal shift, sinds maart dit jaar gaan de eerste planten over het spoor naar Zweden.…

Video: Rail talent of the year Matthew Harteveld about the European Year of Skills

22 - 04 - 2023
The skills of today are not necessary the skills of tomorrow, check out our video together with 'Rail talent' of the year Matthew Harteveld about…

Switzerland Set to Roll Out Solar Panels Between Railway Tracks

30 - 03 - 2023
Sun-Ways, a European startup, has developed a mechanical device that can deploy removable solar panels alongside railway tracks.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply