Skip to main content

‘Samen de schouders eronder’ – Alle stormschade aan het spoor is dit weekend snel verholpen

Het was een lastige weekeinde vanwege de verschillende stormen, maar juist daarom ook mooi om te zien hoe er door ProRail, Strukton Rail en andere aannemers met man en macht is gewerkt om het spoor zo snel mogelijk weer in gebruik te laten nemen.

Alle verstoringen die door de stormen Eunice en Franklin zijn ontstaan, waren dit weekend snel opgelost en hierdoor konden de treinen ook weer snel rijden. ProRail ontving meer dan 200 meldingen. Binnen 48 uur hebben de aannemers en incidentenbestrijders alles weggewerkt.

Met man en macht

Beschadigingen aan de bovenleiding, omgewaaide bomen en soms zelfs beschadigingen aan stations. Storm Eunice liet flinke sporen op het Nederlandse spoornetwerk achter. Met man en macht is er gewerkt om het spoor zo snel mogelijk weer in gebruik te laten nemen. Regionale vervoerders konden zaterdag al veel treinen laten rijden. Zondag waren zij overal weer in dienst. Het goederenvervoer en NS hielden wat langer last van de gevolgen, maar inmiddels rijden ook zij weer volgens de dienstregeling.

Hart onder de riem

John Voppen, CEO bij ProRail kwam zaterdag kijken bij werkzaamheden. “Ik vind het mooi om te zien hoe de spoorsector zich in een situatie als deze eensgezind inzet om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Ik ben blij dat er geen ongelukken hebben plaatsgevonden, want de kracht van de storm is op het spoor goed te zien. Zelf was ik in Amsterdam, waar meerdere bomen op het spoor lagen. Deze zijn met een kraan weggehaald. Op meerdere plaatsen is de bovenleiding kapotgegaan en zijn er bomen op het spoor gevallen.”

“Daarnaast wil ik heel graag mijn dank en waardering uitspreken voor al die vrouwen en mannen die ontzettend hard werken om de schade op het spoor zo snel mogelijk weer te herstellen.”

Meer informatie via: https://www.prorail.nl/nieuws/alle-schade-verholpen

schade aan het spoor

Misschien ook interessant voor jou

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

‘Eyes on the future’ with the Year of Skills (Spoorcongres ’23)

24 - 03 - 2023
The annual Rail Congress (Spoorcongres), themed 'Eyes on the Future,' focused on attracting new talent and young people and developing associated skills in the rail…

Mbo-opleiding Railtechniek officieel van start

13 - 03 - 2023
De spoorsector komt veel technische vakmensen tekort. Om hier wat aan te doen ontwikkelden ProRail, Technical Valley, Railcenter en deelnemende spooraannemers de mbo-opleiding Railtechniek.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply