Skip to main content

Mthode ontwikkelt innovatief Terminal Management Systeem (MTMS)

Mthode is onze meest recente ambassadeur binnen Rail Freight, The Future is Ours. Vanuit de ervaring met het implementeren van diverse Terminal Management Systemen, is het idee ontstaan om vanuit MThode een eigen Systeem te ontwikkelen.

Thom Derks, Directeur bij MThode, licht toe: ”de oplossing is ontstaan naar aanleiding van de vraag die we kregen van Container Terminal Herne (CTH) over hoe de wachtrijen van chauffeurs aan de terminal gereduceerd konden worden. Dit is een probleem dat speelt bij veel achterland terminals en ons doel is dan ook om chauffeurs zo kort mogelijk te laten wachten en hierdoor het totale proces efficiënter te maken.”

Binnen dit systeem is een gate in en gate out process ontwikkeld waarbij de chauffeur in staat gesteld wordt om digitaal of met een QR code zijn aanmelding te doen op de terminal. Na een succesvolle aanmelding krijgt de chauffeur automatisch toegang tot de terminal. Het proces verloopt hierdoor volledig foutloos en papierloos. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

  • Geen loketbezetting
  • Efficiëntere terminal bewegingen
  • Tijdbesparend

Misschien ook interessant voor jou

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

‘Eyes on the future’ with the Year of Skills (Spoorcongres ’23)

24 - 03 - 2023
The annual Rail Congress (Spoorcongres), themed 'Eyes on the Future,' focused on attracting new talent and young people and developing associated skills in the rail…

Mbo-opleiding Railtechniek officieel van start

13 - 03 - 2023
De spoorsector komt veel technische vakmensen tekort. Om hier wat aan te doen ontwikkelden ProRail, Technical Valley, Railcenter en deelnemende spooraannemers de mbo-opleiding Railtechniek.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply