Skip to main content

Afgelopen zaterdag hebben we deelgenomen aan de Open Havendag in Moerdijk. Wederom mooi om te zien dat er zo veel interesse is in het spoorgoederenvervoer. Geïnteresseerden hebben kennis gemaakt met wat termen als veiligheid en duurzaamheid betekenen binnen de spoor sector. 

In het bijzonder hebben we de kids (en jongeren) kunnen enthousiasmeren voor spoorgoederenvervoer.  “praat niet over jongeren, maar met jongeren”. En hoe kom je het beste met ze in contact? Door een leuk spel te spelen! Dat hebben we gedaan met ons Rad van Avontuur. Er waren leuke goodies te winnen, gespsonsord door de deelnemers van Rail Cargo (met dank aan ProRail, Schavemaker Logistics & Transport, Trimodal Europe Group, Bertschi Group, Ricoh Europe, VTG AG, DB Cargo Nederland N.V., ERMEWA SA) 

Spoor in de haven van Moerdijk

Port of Moerdijk heeft de ambitie om de spoorontsluiting van het haven- en industriecomplex optimaal te matchen op de vraag vanuit de markt. Recentelijk hebben het Havenbedrijf Moerdijk en Combined Cargo Terminals  (CCT) de overslagcapaciteit vergroot en de terminal geschikt gemaakt voor treinen van 740 meter lengte. Op de terminal zijn twee spoorlijnen van 620 meter vervangen door drie nieuwe lijnen van elk 740 meter – zodat de lengte voldoet aan de huidige EU-normen. Ook heeft het spoor nu een geautomatiseerd veiligheidssysteem voor het oversteken van drie spoorwegkruisingen. Er is een extra wisselverbinding bijgekomen en een omkeerspoor.

Verder is het zo dat bedrijven in het haven- en industrieterrein in Moerdijk gebruik kunnen maken van twee openbare railterminals in de omgeving. Meer weten over spoor in Moerdijk? https://www.portofmoerdijk.nl/de-haven/vervoersmodaliteiten/vervoer-spoor/ 

Open havendag moerdijk spoorgoederen

Misschien ook interessant voor jou

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

‘Eyes on the future’ with the Year of Skills (Spoorcongres ’23)

24 - 03 - 2023
The annual Rail Congress (Spoorcongres), themed 'Eyes on the Future,' focused on attracting new talent and young people and developing associated skills in the rail…

Mbo-opleiding Railtechniek officieel van start

13 - 03 - 2023
De spoorsector komt veel technische vakmensen tekort. Om hier wat aan te doen ontwikkelden ProRail, Technical Valley, Railcenter en deelnemende spooraannemers de mbo-opleiding Railtechniek.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply