Skip to main content

Onlangs is de website van het BSAFE veiligheidsplatform live gegaan. Swietelsky Heeft dit initatief samen met een aantal partners gestart met als doel om belangrijke kennis en informatie te delen en om binnen de aangesloten bedrijven de veiligheidscultuur te veranderen, verbeteren, verankeren, versterken én verdiepen. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Veiligheid is binnen de het spoorgoederenvervoer belangrijk en de regels zijn dan ook strikt. Uiteindelijk draait veiligheid ook om het gedrag van de mensen aan het werk, dus de menselijke factor en de keuzes die worden gemaakt spelen een hele bepalende rol.

Swietelsky en de andere BSAFE partners hebben de afgelopen 10 jaar veel geleerd over het veiligheidsbewustzijn. Door deze ervaring uit te wisselen, kunnen meerdere bedrijven en sectoren hier hun voordeel mee doen. Om het BSAFE veiligheidsplatform nóg meer op de kaart te zetten is de website www.bsafe-platform.nl opgezet. Hier vind je meer informatie over de deelnemende partijen, de programma’s en evenementen van het BSAFE platform.

Veiligheid spoorgoederenvervoer

Misschien ook interessant voor jou

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

‘Eyes on the future’ with the Year of Skills (Spoorcongres ’23)

24 - 03 - 2023
The annual Rail Congress (Spoorcongres), themed 'Eyes on the Future,' focused on attracting new talent and young people and developing associated skills in the rail…

Mbo-opleiding Railtechniek officieel van start

13 - 03 - 2023
De spoorsector komt veel technische vakmensen tekort. Om hier wat aan te doen ontwikkelden ProRail, Technical Valley, Railcenter en deelnemende spooraannemers de mbo-opleiding Railtechniek.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply