Skip to main content

Trimodal Europe B.V. is gestart met een eigen shuttletrein ‘met spoorboekje’ in de haven van Rotterdam. Sinds 30 juli rijden er 16 testtreinen per week tussen de RSC Terminal in de Waalhaven en drie diepzee terminals op de Maasvlakte (RWG, EMX en APM2).

Het bedrijf uit Hoogvliet, als expediteur gespecialiseerd in conventioneel vervoer van gassen en vloeistoffen en intermodaal spoorvervoer, gelooft sterk in de toekomst van milieuvriendelijke transportoplossingen. Vandaar het initiatief met de eigen ‘Maasvlakte shuttletrein’. ,,De wegen slibben dicht en daarnaast is het spoorvervoer een duurzamere transportoplossing. Door de toenemende files op de weg, de scherpe rij- en rusttijdenwet, verhogingen van de tol en het gebrek aan chauffeurs zijn wij van mening dat de modal shift de enige oplossing is voor de toekomst”, aldus Don van Riel, managing-director van Trimodal.

Redenen

De oud-spoorman van het jaar, tevens voorzitter van de NVPG en de BZE, is initiatiefnemer van de nieuwe shuttletrein. Na een lange voorbereiding en de nodige investeringen staan nu alle seinen op groen. De wagens zijn besteld, het contract is opgemaakt met de verhuurmaatschappij en LTE regelt de locomotief. Kenmerkend voor deze shuttletrein is het bieden van betere bereikbaarheid, efficiency en betrouwbaarheid. Het wordt steeds moeilijker met transporten over de weg en in de vakantieperiode is de drukte nog veel erger. Ook krijgen de Maasvlakte en Voorne Putten te maken met wegwerkzaamheden aan de A15.”

Vast schema

Bovendien komen de treinen tot dusverre vanuit het achterland met vertraging de haven in en moet dus alles telkens aangepast worden. ,,Wij gaan daarom rijden met een vast schema, zodat iedereen weet wanneer er een trein naar waar vertrekt. Er wordt per week 40 uur zekerheid ingebouwd om tijd op te kunnen vangen bij vertraging. Voor de binnenvaart is een bezoek brengen aan een diepzee terminal met 10 containers niet aantrekkelijk. Met onze Maasvlakte shuttletrein combineren we 108 Teu lossen met 108 Teu laden op de diepzee terminals. Dat is veel efficiënter”, benadrukt Van Riel.

Over Trimodal

Trimodal handelt namens derden complete treinen af als agent. De cargadoor van het spoor ontzorgt de klant met wagonmanagement, checken van de lading, opmaken van documenten en tracking & tracing. Service en persoonlijk contact genieten de hoogste prioriteit bij de onafhankelijke spoorwegexpediteur.

Nadere inlichtingen:

Trimodal Europe B.V.
Hoefsmidstraat 41
3194 AA Hoogvliet-Rotterdam
Tel: + 31 (0) 88 600 4 901
Mobile: + 31 (0) 6 229 925 75
don.van.riel@trimodal-europe.com
www.trimodal-europe.com

Maasvlakte shuttle Trimodal schema

Misschien ook interessant voor jou

Succesvolle rail sessie bij TMA Logistics: Verbindingen en duurzaamheid in de spotlights

3 - 07 - 2024
Succesvolle rail sessie bij TMA Logistics: Verbindingen en duurzaamheid in de spotlights

Spoorgoederenvervoer in de Schijnwerpers tijdens Zeehavendagen in Amsterdam

3 - 07 - 2024
Spoorgoederenvervoer in de Schijnwerpers tijdens Zeehavendagen in Amsterdam

Interview Caroline Koiter

20 - 06 - 2024
‘WE MOGEN ONS ALS LOGISTIEKE SECTORBETER PRESENTEREN’ Caroline Koiter

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

Evolutie spoorgoederenvervoer met DAC

30 - 09 - 2023
Onze partner Voith introduceert een innovatieve oplossing voor digitale automatische koppeling, genaamd CargoFlex. Middels deze digitale automatische koppeling worden goederenwagens, luchtleidingen, data- en stroomleidingen automatisch…

Verslag van Wereldhavendagen 2023 - rail excursie i.s.m. Bertschi, Locomotive Workshop en In2Waste Solutions

4 - 09 - 2023
TIjdens de Wereldhavendagen 2023 hebben 3 succesvolle spoor excursies georganiseerd waarbij bezoekers de mogelijkheid kregen om de haven vanuit het spoor perspectief te ontdekken. We…

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply