Skip to main content

Trimodal Europe B.V. is gestart met een eigen shuttletrein ‘met spoorboekje’ in de haven van Rotterdam. Sinds 30 juli rijden er 16 testtreinen per week tussen de RSC Terminal in de Waalhaven en drie diepzee terminals op de Maasvlakte (RWG, EMX en APM2).

Het bedrijf uit Hoogvliet, als expediteur gespecialiseerd in conventioneel vervoer van gassen en vloeistoffen en intermodaal spoorvervoer, gelooft sterk in de toekomst van milieuvriendelijke transportoplossingen. Vandaar het initiatief met de eigen ‘Maasvlakte shuttletrein’. ,,De wegen slibben dicht en daarnaast is het spoorvervoer een duurzamere transportoplossing. Door de toenemende files op de weg, de scherpe rij- en rusttijdenwet, verhogingen van de tol en het gebrek aan chauffeurs zijn wij van mening dat de modal shift de enige oplossing is voor de toekomst”, aldus Don van Riel, managing-director van Trimodal.

Redenen

De oud-spoorman van het jaar, tevens voorzitter van de NVPG en de BZE, is initiatiefnemer van de nieuwe shuttletrein. Na een lange voorbereiding en de nodige investeringen staan nu alle seinen op groen. De wagens zijn besteld, het contract is opgemaakt met de verhuurmaatschappij en LTE regelt de locomotief. Kenmerkend voor deze shuttletrein is het bieden van betere bereikbaarheid, efficiency en betrouwbaarheid. Het wordt steeds moeilijker met transporten over de weg en in de vakantieperiode is de drukte nog veel erger. Ook krijgen de Maasvlakte en Voorne Putten te maken met wegwerkzaamheden aan de A15.”

Vast schema

Bovendien komen de treinen tot dusverre vanuit het achterland met vertraging de haven in en moet dus alles telkens aangepast worden. ,,Wij gaan daarom rijden met een vast schema, zodat iedereen weet wanneer er een trein naar waar vertrekt. Er wordt per week 40 uur zekerheid ingebouwd om tijd op te kunnen vangen bij vertraging. Voor de binnenvaart is een bezoek brengen aan een diepzee terminal met 10 containers niet aantrekkelijk. Met onze Maasvlakte shuttletrein combineren we 108 Teu lossen met 108 Teu laden op de diepzee terminals. Dat is veel efficiënter”, benadrukt Van Riel.

Over Trimodal

Trimodal handelt namens derden complete treinen af als agent. De cargadoor van het spoor ontzorgt de klant met wagonmanagement, checken van de lading, opmaken van documenten en tracking & tracing. Service en persoonlijk contact genieten de hoogste prioriteit bij de onafhankelijke spoorwegexpediteur.

Nadere inlichtingen:

Trimodal Europe B.V.
Hoefsmidstraat 41
3194 AA Hoogvliet-Rotterdam
Tel: + 31 (0) 88 600 4 901
Mobile: + 31 (0) 6 229 925 75
don.van.riel@trimodal-europe.com
www.trimodal-europe.com

Maasvlakte shuttle Trimodal schema

Misschien ook interessant voor jou

De Commissie steunt militaire mobiliteitsprojecten met 807 miljoen euro

12 - 02 - 2024
De Commissie steunt militaire mobiliteitsprojecten met 807 miljoen euro

BEAT Cycling Club als eerste ploeg met de trein op TRAINingskamp naar Girona

12 - 02 - 2024
BEAT Cycling Club als eerste ploeg met de trein op TRAINingskamp naar Girona

Marleen van de Kerkhof - Awarded the "Young Leader in Rail Award"

19 - 12 - 2023
Marleen van de Kerkhof - Awarded the "Young Leader in Rail Award"

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

VOITH's CargoFlex solution (DAC)

29 - 09 - 2023
Our partner Voith introduces an innovative solution for digital automatic coupling, called CargoFlex. Through this digital automatic coupling, freight wagons, air lines, data and power…

Report of World Port Days 2023 - rail excursion in collaboration with Bertschi, Locomotive Workshop, and In2Waste Solutions.

4 - 09 - 2023
During the World Port Days 2023, we organized 3 successful rail excursions, giving visitors the opportunity to discover the port from a railway perspective. We…

Switzerland Set to Roll Out Solar Panels Between Railway Tracks

22 - 04 - 2023
Solar panels on railway tracks in Swiss. Discover more in the video.

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo and The Future is Ours have adopted the European Year of Skills to promote working in the rail freight sector and create a…

State Secretary Vivianne Heijnen opened the Lage Weide rail terminal and launches first battery-powered locomotive with Strukton!

12 - 01 - 2023
State Secretary Vivianne Heijnen opened the Lage Weide rail terminal and launches first battery-powered locomotive with Strukton. Rail Utrecht.

Rail Cargo Ambassadors present final report on European Year of Youth

29 - 12 - 2022
Rail Cargo Ambassadors present final report on European Year of Youth.

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply