Skip to main content

Op 28 april 2022 heeft een prototype van de nieuwe DE18 Stage V Smart Hybrid BFLux(D) locomotief van Vossloh Locomotives een testrit uitgevoerd op de uitdagende heuvels van de Ardennen in België.

De test vond plaats op Lijn 166 tussen Namen en Athus, in de Belgische Ardennen, een regio die berucht is om zijn heuvels en hoge stijgingspercentages. De testconfiguratie bestond uit de DE18 (1800 KW, 80t, 17m lang), 15 beladen wagons (80t elk) en een back-up locomotief (87t).

De trein vertrok uit Ronet, bij Namen, en kwam tot stilstand bij Bertrix bergopwaarts met een helling van 12‰. Vanuit stilstand vertrok de trein verder bergopwaarts naar het Viaduc de Thanville met een helling van 13,1‰.

Zoals verwacht had de DE18 Smart Hybrid geen enkele moeite om de 1300 ton aan gewicht bergop te krijgen. Voor de krachtige MTU-motor en de geavanceerde enkelassige trekkrachtregeling vormden zelfs regenachtige omstandigheden geen probleem.

Nexrail Lease, Ambassadeur van Rail Freight, The Future is Ours, heeft de Locomotieven bested en zal deze vanaf 2023 in haar leasepool aanbieden.

Bekijk hier de video:

Misschien ook interessant voor jou

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

24 - 03 - 2023
Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam lanceren ‘direct connections’ van Routescanner op hun website. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Spoorcongres van Rail Cargo.

‘Eyes on the future’ with the Year of Skills (Spoorcongres ’23)

24 - 03 - 2023
The annual Rail Congress (Spoorcongres), themed 'Eyes on the Future,' focused on attracting new talent and young people and developing associated skills in the rail…

Mbo-opleiding Railtechniek officieel van start

13 - 03 - 2023
De spoorsector komt veel technische vakmensen tekort. Om hier wat aan te doen ontwikkelden ProRail, Technical Valley, Railcenter en deelnemende spooraannemers de mbo-opleiding Railtechniek.

Poll

Poll 1: meer gebruik SGV

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

2023: European Year of Skills!

31 - 01 - 2023
Rail Cargo en The Future is Our hebben het Europees Jaar van de Vaardigheden geadopteerd om het werken in de spoorsector te promoten en een…

Staatssecretaris Vivianne Heijnen geeft startsein voor railterminal Lage Weide en eerste batterijloc!

12 - 01 - 2023
Op de rail terminal Lage Weide in Utrecht bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen een bezoek voor de opening. Daarnaast gaf zij het startsein voor de eerste…

PERSBERICHT: Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed

21 - 12 - 2022
Europese Commissie keurt 22,5 miljoen steun vervoerssector goed.

Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France

7 - 12 - 2022
Alstom and ENGIE to provide first hydrogen-powered freight train to Nestlé Waters France.

Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE

2 - 11 - 2022
Swietelsky lanceert Veiligheidsplatform BSAFE. Met deze 5V’s hopen ze de ambitie samen waar te maken; nul incidenten!

Neem contact op

Heb je vragen over het initiatief Rail Freight, The Future is Ours? Wil je ambassadeur worden? Of overweeg je om goederen per spoor te vervoeren? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht met jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Leave a Reply